את הדיאטה ממשיכים גם בפסח • המלצות תזונתיות

    נתן גולד No Comments on את הדיאטה ממשיכים גם בפסח • המלצות תזונתיות
    2:00
    06.05.24
    נתי שולמן No Comments on קמיסר: "ביטבוקסינג? אל תתענגו על וואקלי; זאת לא המטרה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    \גם בפסח חשוב לשמור על בריאות ותזונה נכונה ומאוזנת.

    על פי המלצות שמפרסם משרד הבריאות, כך תשמרו על תזונה מאוזנת, גם בחג הפסח. ולא תצטרכו לשבור את הדיאטה שכבר התחלתם (בינינו, לא חבל?)

    לקראת החג להלן המלצות לתזונה בריאה

    • בארוחת החג מומלץ לבחור נכון ובמידה: מנה ראשונה: דג ברוטב (רצוי לא מטוגן), מנה בשרית- עדיף בשר רזה, פחמימה מבושלת, ירקות טריים ומבושלים  וקינוח על בסיס פירות.
    • במהלך החג, מומלץ להסתפק בארוחה בשרית פעם ביום כאשר יתר הארוחות תכלולנה בעיקר ירקות, תבשילי ירקות, פירות דברי חלב וגבינה.
    • מומלץ לשתות יין אדום יבש על פני יין אדום מתוק, ורצוי להסתפק בכוסות "קטנות".
    • להרבות בשתיית מים, סודה או משקאות דלי סוכר.
    • להתחיל כל ארוחה באכילת ירקות ושתיית מים ולאחר מכן להמשיך במנות קטנות של דג ו/או בשר ותוספת קטנה של פחמימה (אורז, תפוח אדמה, בטטה וכדומה).
    • מנות אחרונות- מומלץ להסתפק במנה קטנה.

     

    עצות וטיפים בנושא התחליפים האפשריים ללחם בחג הפסח

     

    במצה רגילה אחת יש כ – 160 קלוריות, המצה  שווה מבחינה אנרגטית  לשתי פרוסות לחם.  מכיוון שהמצה אינה משביעה, אנו אוכלים יותר " לחם" מאשר בימים רגילים.

    כתחליף למצה ניתן לאכול פחמימות אחרות משביעות יותר: תפוח אדמה ואורז (-לאותן עדות שכוללות את האורז בתפריט)

    • ניתן למצוא לחמניות כשרות לחג הפסח בחנויות (בכשרויות מסוימות בלבד!).
    • קיימות בשוק מצות מקמח מלא (-שרויה), שהן משביעות יותר.
    • ניתן לאכול מצות קלות, שמכילות כמחצית מכמות הקלוריות שיש במצה רגילה או פריכיות אורז (לאוכלי הקטניות).
    • לאוכלי קטניות- אפשר להכין עדשים, חומוס, שעועית.
    • תפוחי האדמה הינם תחליף למנות הפחמימה בעדות שבהן שלא אוכלים קטניות ואורז. תפוח אדמה בגודל קטן עד בינוני שווה ערך באנרגיה לפרוסת לחם, ועל כן מומלץ להמעיט באכילת תפוחי אדמה עם הרבה שומן (כמו בצ'יפס). העדיפו תפוח אדמה אפוי בתנור או מבושל.

     

    המלצות נוספות:

    במהלך החג כולו מומלץ להרבות בשתיית מים , אכילת ירקות מבושלים וטריים, ופירות.  בנוסף, מומלץ לנצל את ימי החג  לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילות ספורטיבית משותפת כגון: הליכה, רכיבה על אופניים, משחקי כדור וכדומה.

    טבלת ערכים התזונתיים של מזונות מרכזיים שכשרים למאכל בפסח

     

    מזון ערך תזונתי (קלוריות)
    מזון
    ערך תזונתי
    (
    קלוריות)
    מצה= 2 פרוסות לחם​ 160​ מנת גפילטעפיש​ 180​
    מצה קלה​ 80​ עוגית קוקוס בינונית​ 125​
    2 כפות קמח מצה/קמח תפוחי אדמה​ 80​ עוגית בוטנים בינונית​ 150​
    1 קניידעלך בינוני​ 80​ כוסית יין (כ – 100 מ"ל)​ 100​
    1 פריכית אורז​ 35​ כוס תירוש​ 150​
    תפוח אדמה בינוני​ 100​ כוסית יין אדום מתוק​ 150​
    כף חרוסת​ 80​ כף מיונז/ 2 כפות רוטב לסלט​ 45​
    ביצה קשה​ 80​ קערת מרק עוף צח​ 50​
    מצה מטוגנת עם ביצה​ 280​ מנת בשר בקר (100 גר') ללא רוטב​ 250​

    שימו לב, ניתן להגיע ל- 1,500 קלוריות בארוחת החג.

     



    0 תגובות